Buurtheld Mahmoud Awad
In de complimentenrubriek Zeg het met een Pluim! zet Ton Broekhuisen namens Pluimen personen en / of bedrijven in het zonnetje via een Pluim.

Vitaminestoten

We leven in een snelle tijd. Er komt veel op ons af. En lang niet alles is positief. In de praktijk blijkt het uitdelen van een compliment voor velen lastig. Deze rubriek probeert een lans te breken voor hardop uitgesproken complimenten. Complimenten waarvan de uitverkorenen gaan glimmen van trots. Vitaminestoten van jewelste!

Zet je held in het zonnetje: sein ons in!

Dus: is er bijvoorbeeld iemand die jouw buurt of wijk tot een betere woonomgeving heeft helpen maken? Bombardeer haar / hem dan tot buurtheld! Of: heeft iemand door kordaat optreden (bijvoorbeeld als reddende engel in een nijpende situatie) grote indruk op je gemaakt? Sein ons in! Bij selectie koppelt Pluimen er een Groene Pluim (cadeaubon vol belevenissen van € 35) aan. Ter inspiratie: een buurtheld uit het boekje.

Mahmoud Awad: kloppend hart voor buurtbewoners

Vanuit de innerlijke behoefte om iets voor een ander te betekenen, startte Mahmoud Awad vorig jaar september een geweldig initiatief: hij brengt maaltijden (driegangenmenu: soep / hoofdgerecht / toetje) langs bij ouderen in ‘zijn’ stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam-West. Maar ook bij bewoners die slecht ter been zijn, zelf niet kunnen koken of over een krappe beurs beschikken, gaat Mahmoud langs met zijn Eetmobiel. Prijs voor een maaltijd: slechts € 3,50. Alle gerechten worden door Mahmoud zelf bereid in de keuken van buurtcentrum De Tagerijn. Hij wordt daar geholpen door een team vrijwilligers. Mahmoud. “Ik doe dit recht vanuit mijn hart. Vanuit de behoefte om mensen te helpen. Mijn beloning zijn de bedankjes en blije gezichten. Er wordt gekookt uit de Nederlandse, Egyptische, Marokkaanse en Surinaamse keuken. Ik bezorg deze maaltijden twee keer per week: op maandag en donderdag. Momenteel heb ik 18 mensen waar ik wekelijks langs ga. Maar na de zomer van volgend jaar krijg ik assistentie met bezorgen. Het aantal klanten zal dan worden verdubbeld. Daar ben ik héél blij mee.”

Zélf een Pluim uitdelen?
Wil je een bevlogen mantelzorger, toffe baas, buurtheld of verkeersheld in de spotlights zetten? Zodat je bijvoorbeeld een dagje uit cadeau kunt doen? Mail je nominatie dan naar Pluimen: campagne@pluimen.nl Graag met een cc-tje naar Ton Broekhuisen: ton@tonbroek.nl Bij selectie van je Pluim krijg je bericht.

Groene Pluim
De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (belevenis cadeau van € 35) gaat deze keer naar Mahmoud Awad.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.